Greek Court overturn accusation charges for orthodox priest Apostolos Vavilis mafia member that was implicated in the fall of the pyramidal firms in Albania 1997.

He has been charged with falsifying passports so far and he will buy the sentence of that charge with money, it is lawful in Greece!

THIS IS NOT THE FIRST TIME THAT GREEK JUSTICE GIVES THEM FREEDOM IN ORDER TO PROTECT THE IMAGE OF THEIR TERRORIST ORTHODOX CHURCH.

NOTE: ALBANIAN ORTHODOX HAVE NOTHING TO DO WITH GREEK TERRORIST ORTHODOX!

And it is not the first time that greek orthodox priests and archbishops go against the law or have been implicated with The Mafia or being caught Molesting children.

Greek orthodox priests and archbishops (which are far from Albanian orthodox) have been labeled so far as Terrorists, Pedophiles, Child Molesters, Implicated with Mafia, Using religion in Politics, Making the country rules, Deforming History, Falsificators, Stealing dead bodies, Converting poor people into greek orthodox in order to support them with food, etc. etc.. etc…
___________________________________________

Greqi, Gjykata e Apelit rrezon akuzat, liron Apostolos Vavilis

31/03/08) Apostolos Vavilis i mirenjohur ne Shqiperi per implikim ne firmat piramidale ne vitin 1997 eshte liruar nga nje gjykate greke. E vetmja akuze ndaj tij tashme ishte vetem ajo e falsifikimit te pasaportave per te cilen do paguaje garancine ne leke.

Athine-Apostolos Vavilis, emri me i lakuar ne Shqiperi per firmat piramidale eshte lene i lire nga Gjykata e Apelit ne Greqi. Vavilis pasi u akuzua per implikim ne firmat piramidale ne vendin tone ne 1997 u la i lire nga gjykata greke, kundrejt nje nje garancie pasurore prej 10 mije eurosh. Keshilli i nje gjykate speciale ka vendosur se Vavilis nuk eshte person i rrezikshem por ka dhene urdher per ndalimin e daljes se tij nga Greqia dhe paraqitjen e tij te detyruar ne rajonin e policise sa here ti kerkohet kjo gje.
I njohur si “njeriu me nje mije fytyra”, Vavilis u akuzua per implikim ne firmat piramidale ne vendin tone ne 1997 dhe u pĂ«rfol per lidhjet e tij me Vehbi Alimucaj. Por Vavilis prej kohesh ishte liruar nga gjykatat greke edhe nga akuza per implikim ne firmat piramidale per mungese provash. E vetmja akuze ndaj tij tashme ishte vetem ajo e falsifikimit te pasaportave per te cilen do paguaje garancine ne leke. Ndaj tij kane rene dhe akuzat e shkeljes se marrveshjeve te fshehta, vjedhjes dhe mashtrimit per objekte me vlera te medha.
Vavilis u arrestua ne Bolonja te Italise 3 vjet me pare dhe pas negociatash te shumta midis dy ministrive te drejtesise se te dy vendeve u soll ne Greqi per te zbatuar denimin prej 7 vjetesh qe kishte marre per je lendesh narkorike ne vitin 1988. Gjithashtu ndaj tij rendonin edhe akuza spiunazhi dhe bashkepunim ne veprime mafioze.
Po keshtu mbi te ka pasur dhe akuza se ka ndermjetesuar me autoritetet greke per transferimin ne Janine te rreth 30 miliarde dhrahmive,te firmes piramidale VEFA dhe te 5 miliarde te kompanise CENAJ.
Gazeta greke “Apogjevmatini” ka botuar atehere disa artikuj ku ndermjet te tjerash akuzonte Vavilin se ndermjetesoi ne blerjen e nje hoteli dhe nje vile prej bosit te VEFA-s ne Athine. PO sipas shtypit grek Vavilis ishte personi qe ne bashkepunim me ish-konsullin italian ne Janine, Kristos Ciondis, terhoqen nga depozitat e Gjallices disa milione dollare dhe ndihmuan administratoret e saj t’i fshiheshin drejtesise.
(d.b)

Marre nga Blakanweb

Duration : 0:2:18


[youtube GnJsuz9HOKc]

Tagged with:

Filed under: History of the Italian Mafia

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!